espa

Παρουσίαση

Η ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παράγοντες στο χώρο του εμπορίου και των διανομών στην Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Αντιπροσωπεύει και εμπορεύεται τα μεγαλύτερα brand names στον ελλαδικό χώρο, ενώ διεισδύει και στις αγορές του εξωτερικού. Ο πυρήνας της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας στηρίζεται στην ακρίβεια του χρόνου παράδοσης των προϊόντων που αντιπροσωπεύει σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την συσσωρευμένη εμπειρία στον κλάδο του εμπορίου και τα σταθερά βήματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, η ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ εδραιώνει τη θέση της στην αγορά, ενώ παράλληλα οι προσπάθειες για επέκταση στον τομέα των logistics έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς με την ανάληψη έργων για λογαριασμό σημαντικών εταιριών του κλάδου. Αξιοποιώντας την πολυετή γνώση στο χώρο της αντιπροσώπευσης και του εμπορίου, στηριζόμενη σε ικανά και εξειδικευμένα στελέχη και με τον πλέον άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό η εταιρία έχει καταφέρει να αναπτύξει μια ευρεία και σταθερή πελατειακή βάση ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς.

Στρατηγική και προοπτικές
Η διατήρηση και ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της στην αγορά της Κεντρικής Ελλάδας.
Η επέκταση σε αγορές της Βόρειας Ελλάδας.
Η ενεργοποίηση της εταιρίας σε είδη ψύξης και κατάψυξης αξιοποιώντας τον αντίστοιχο χώρο των  εγκαταστάσεων.
Ο πρωταρχικός στόχος για την επόμενη διετία ορίζεται η ανάπτυξη των υπηρεσιών logistics.

Διαχείριση Ποιότητας
Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει πιστοποιήσει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζεται κατά το ISO 9001:2015.

Ιστορική αναδρομή

H εταιρία ιδρύεται το 1972 από τον κ. Τάσο Καραγιάννη με την ομόνυμη επωνυμία και Ομόρρυθμη Εταιρική μορφή. Αρχικά αντιπροσωπεύει και διανέμει είδη διατροφής στο νομό Λαρίσης. Σύντομα αναπτύσσει ένα ευρύ κύκλο εργασιών με αποτέλεσμα την γεωγραφική και εμπορική επέκταση. Το πελατολόγιο αυξάνεται συνεχώς και επεκτείνεται στους όμορους νομούς ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και ΠΙΕΡΙΑΣ. Σήμερα η εταιρία αντιπροσωπεύει, αποθηκεύει και διανέμει είδη στους κλάδους των τροφίμων, των απορρυπαντικών, των καλλυντικών και των χαρτικών. Παράλληλα, είδη επαγγελματικής χρήσης του κατασκευαστικού, γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς της. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οδηγούν σε συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Το 1985 η εταιρία μηχανογραφεί τις λειτουργίες της στοχεύοντας στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αρτιότερη παροχή υπηρεσιών. Παράλληλα εκπονείται σχέδιο για δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, σε στρατηγική για τις ανάγκες της θέση, με δυνατότητες επέκτασης για κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Το 1990  η εταιρία λειτούργησε για πρώτη φορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 3o χλμ. της οδού Λαρίσης - Καρδίτσης. Οι εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν με ίδια κεφάλαια της επιχείρησης και περιελάμβαναν κεντρικά γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους. Το νέο κέντρο εργασιών συνολικού εμβαδού 2.400 τ.μ.  σε οικόπεδο 5.500 τ.μ. δίνει νέα ώθηση στις δραστηριότητες της επιχείρησης που έχοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα εχέγγυα επενδύει σε αγορές εμπορευμάτων κάνοντας ακόμη πιο ανταγωνιστικό το στίγμα της στην αγορά. Οι αποθηκευτικοί χώροι 8.400 κ.μ. με δυνατότητα επέκτασης 100% υποστηρίζονται με άρτιο εξοπλισμό φόρτωσης και εκφόρτωσης, ανυψωτικά μηχανήματα και παλλετοφόρα εσωτερικής μεταφοράς. Ο εξοπλισμός της επιχείρησης για τη δεκαετία που ακολούθησε συμπληρώθηκε με την επένδυση σε ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά μέσα  τα οποία εξασφάλιζαν την έγκυρη επικοινωνία μεταξύ των σημείων πώλησης και του κέντρου επεξεργασίας δεδομένων. Συγχρόνως, δημιουργείται ένας ευρύς στόλος ιδιόκτητων φορτηγών οχημάτων ο οποίος  ανανεώνεται περιοδικά και εγγυάται την άμεση μεταφορά των εμπορευμάτων σε όλα τα  σημεία πώλησης.

To 1997 η Ο.Ε. μετατρέπεται σε Α.Ε.Β.Ε. και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Η εταιρία όντας μια πρωτοπόρος δύναμη στο χώρο της εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων  οδηγεί τις εξελίξεις στο συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο της. Από το 2007 ξεκίνησε ένα πενταετές πλάνο ανάπτυξης με στόχο την πρωτοπορία και την  εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου προτύπου λειτουργίας. Θέλοντας να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σε αποθηκευτικούς χώρους ξεκινά το 2008 την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Πολύπλευρη τεχνολογία, συστήματα αυτοματισμού και εξειδικευμένο προσωπικό αποτελούν τα εχέγγυα για την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τον Ιούλιο του 2009 γίνεται η έναρξη των εργασιών στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 15ο χλμ. Ε.Ο. Λαρίσης – Θεσσαλονίκης.  Με την κατασκευή των εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ. σε χώρο 20 στρεμμάτων εξασφαλίζεται και η μελλοντική επέκταση των χώρων της εταιρείας.